Handige tips om een online escaperoom te spelen

Wanneer je van plan bent om een online escaperoom te spelen is het goed om jezelf voor te bereiden. Hieronder enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat de online escaperoom van escapedomain ook echt goed wordt beëindigt.

Wees een team!

Als je een online escaperoom speelt met meerder spelers of in een team dan speel je met elkaar en niet tegen elkaar. Speel als één team samen. Afhankelijk van de te spelen kamer is tussen de 4 en 6 spelers een perfect aantal.

Geen stoorzender zijn

Niet hardop denken. Door hardop te denken bij het oplossen van een puzzel zou je zomaar je mede teamlid op het verkeerde spoor kunnen zetten. Probeer het eerst zelf. Lukt het daarna de medespeler ook niet dan kan je altijd je ervaringen of ideeën uitwisselen.

Benoemen welke informatie je ziet

Hardop benoemen wat je vindt. Door hardop te benoemen wat je hebt gevonden weet iedereen wat er aanwezig is. Misschien heb jij niets aan bijvoorbeeld een puntenslijper maar zit je teamgenoot net met een potlood zonder punt.

Benodigdheden

Bij een online escaperoom is het handig om je net anders voor te bereiden als bij een fysieke escaperoom. Zorg voor een goede internet verbinding en materiaal om de online escaperoom op te spelen. Leg een Pen en Papier klaar zeker als je met meerdere mensen speelt is het handig om meerdere pennen neer te leggen. Zorg voor een rekenmachine en misschien een telefoon om gekregen informatie op te kunnen opzoeken. Zorg dat je naar de wc bent geweest en dat je voor iedereen iets te eten en te drinken hebt ingeschonken. Bij escapedomain gaat een online escaperoom op tijd en het zou zonde zijn als je tijd verspeelt wanneer je onnodig van tafel moet.

Goed zoeken

Niet snel opgeven en goed zoeken. Hints kunnen verborgen zitten en af en toe mag je ook echt het internet goed afpluizen om aan nieuwe informatie te komen. Op elke gegeven centimeter van pagina’s, video’s of afbeeldingen kan informatie gegeven zijn. Vaak zijn het dingen die je snel over het hoofd kan zien.

Bonus tip.
Luister naar het intro van de video of van de game host. Hier kan je veel ellende of fouten mee voorkomen tijdens het spel.

Je eerste code

wraak5 (kijk maar of je er iets mee kunt 😉

Leave a Comment